top of page

Nadat je het stuk over de Micro:bit hebt gelezen, ben je vast en zeker enthousiast geworden en wil je misschien zelfs wel graag beginnen met de Micro:bit. Maar hoe kun je het beste beginnen? Wat moet je hiervoor wel aanschaffen en wat is niet noodzakelijk? Waar kun je de software vinden? Wat voor hardware heb je nodig? Hieronder word je op weg geholpen. Natuurlijk zijn op het e-lab al Micro:bits aanwezig, als we je moeten helpen, roep je maar! Wil je thuis ook een Micro:bit? Of misschien op school? Hieronder help ik je op weg.

​

Micro:bit
Zoals op de eerste pagina te lezen valt, is de Micro:bit sinds kort ook in Nederland te koop. Er zijn veel verschillende verkoopadressen. Als je          klikt wordt er voor je gegoogeld om een Micro:bit te vinden. Een Micro:bit kost rond de twintig euro. De eerste vraag die dan vaak volgt is hoeveel Micro:bits je nodig hebt. De meeste opdrachten kun je uitvoeren met één Micro:bit, sommige met twee. In principe zou je dus aan twee Micro:bits absoluut genoeg hebben. Het is, als je een klas of school runt, wel handig om te bedenken hoeveel leerlingen je tegelijk met de Micro:bit wil laten werken. Er zijn ook 'voordeelverpakkingen' te koop waarbij je veel Micro:bits kunt kopen en deze kunt gebruiken in het onderwijs of thuis. Mocht je de specificaties van de Micro:bit  uitgebreid willen lezen, klik dan        (Engelstalig)

​

Hardware
De Micro:bit moet natuurlijk ook aangesloten worden op een computer of laptop. De Micro:bit heeft een simpele USB-poort, net als je muis of externe harde schijf en zit dus op alle laptops en computers. Bij de Micro:bit wordt een USB-kabel en een externe oplader (op batterijen) geleverd. Deze hoef je dus zelf niet meer aan te schaffen. De Micro:bit heeft geen specifieke hardware eisen dus in principe kunnen alle laptops en computers gebruikt worden. Houd er wel rekening mee dat een betere computer ook zorgt voor een snellere website en dus het sneller programmeren met de Micro:bit.

​

Benodigdheden

Bij sommige opdrachten kunnen extra benodigdheden gevraagd worden. U kunt hierbij denken aan klei, papier, karton, metalen stroken of krokodillenbekklemmen. Ik heb zelf altijd de krokodillenbekklemmen en ijzerdraad in huis. Hiermee kan ik het meeste maken. Als u andere benodigdheden nodig hebt, staat dit ook altijd bij de opdracht vermeld. U kunt zelf kiezen of u dit aanschaft of dat u kiest voor een andere opdracht. 

​

​

​

​

​

​

​

​

​

Krokodillenbekklemmen                        Opdracht Micro:bit met benodigdheden

​

Software

De software voor de Micro:bit is te vinden in                  . Als u precies wilt weten welke software het beste bij u past op dit moment kun u kijken op de                         . Hier staat dit compleet uitgelegd. 

​

De Micro:bit op het e-lab liggen al voor je klaar! Heb je hulp nodig, vraag dan gerust een van ons!

​

​

bottom of page